Om mig

Till vardags arbetar Richard som regionchef på ett stort konsultföretag och driver verksamhet på flera orter. Efter att självläkt från metabol ohälsa och utmattning så har Richard utbildat sig till kostrådgivare och funktionsmedicinsk terapeut samt startat Uppdrag hälsa där han jobbar med hälsa, optimering och idrottnutrition.

Träning har alltid varit en viktig del av Richards liv, där han bl.a. arbetat som BodyPump- och Spinningsinstruktör på flera gym. Men numera fokuserar han på egen träning, gärna en powerwalk utomhus eller styrketräning på gymmet. Att få ge sig ut på en timmes tuff stavgång tränar såväl kondition som styrka och bål, samt är ett utmärkt sätt att återhämta sig från en vardag full med aktiviteter.

“Jag har alltid varit intresserad av hälsa och efter att själv har läkt från metabol ohälsa och utmattning genom att förbättra min kost, motion och livsstil, vill jag nu hjälpa andra människor. Det finns så mycket man kan göra och kroppen är fantastisk på att läka sig själv, bara man ger den rätt förutsättningar.”

Richard är certifierad Kostrådgivare och certifierad Funktionsmedicink Terapeut hos Jonas Bergqvist på Paleo Institutet samt Funktionsmedisinska Institutet. Vilka är är Nordens ledande utbildningsföretag inom kost, träning, livsstilscoachning och funktionsmedicin.

VAD ÄR FUNKTIONSMEDICIN?
Funktionsmedicin är ett medicinskt område som strävar efter att på vetenskaplig grund identifiera och behandla de verkliga orsakerna till ohälsa. Inom funktionsmedicinen betonas livsstilsförändringar och näringstillskott som komplement till läkemedelsbehandling.

Den stora majoriteten av all ohälsa i dagens samhälle är relaterad till livsstilen. Gener bestämmer känsligheten för hur lätt varje enskild individ drabbas av ohälsa, men det är livsstilen som ofta avgör om en sjukdom eller ett symtom bryter ut. Livsstilens fyra grundpelare är:

  1. Kost och näring
  2. Träning och rörelse
  3. Sömn och avslappning
  4. Stress och motståndskraft

Inom funktionsmedicinen ser man kroppen som en helhet – som en produkt av gener och livsstilsvanor. Det är inom funktionsmedicinen viktigt att ta hänsyn till varje individs genetiska förutsättningar, men framför allt hur livsstilens fyra grundpelare på kort och lång sikt kan stödja läkningsprocesser vid sjukdom.

Källa: Funktionsmedicin.se